Volwassenen

Amfora logo
Voor wie zijn we er?
Hulp maakt een verschil!
Praktische Info
Visie, missie en partnerschap
Contacteer ons

Voor wie zijn we er?

We zijn er voor volwassenen die seksueel grensoverschrijdend gedrag gesteld hebben, daarover twijfelen, of denken dat ze dit gedrag in de toekomst kunnen stellen. Wij kunnen helpen om te voorkomen dat het probleem erger wordt of dat het gedrag zich herhaalt.

Ben je een familielid of ken je iemand in je omgeving om wie je je zorgen maakt? Dan kan je zeker ook contact opnemen om na te gaan wat mogelijk is.

Misschien ben je al in begeleiding bij een hulpverlener? Of ga je op gesprek bij de psychosociale dienst in de gevangenis? Of heb je een justitieassistent? Vraag gerust aan hen om contact op te nemen met ons.

Hulp maakt een verschil!

De stap zetten naar hulp is best moeilijk. Misschien heb je het gevoel er alleen voor te staan, of draag je het al lang mee en lijkt verandering niet mogelijk. Misschien kan je het niet stoppen of ben je bang dat het uitkomt?
Jezelf blootgeven en je verhaal aan iemand vertellen kan vreemd aanvoelen. Toch kan ondersteuning van een hulpverlener nuttig zijn.

We geven hier enkele voorbeelden van wat we samen kunnen bereiken in een begeleiding/behandeling:

– Je kan inzicht verwerven in je eigen gedrag
– Je kan voorkomen dat de situatie erger wordt of zich (opnieuw) voordoet
– Je kan je eigen zorgen bespreken
– Je kan de gevolgen voor jezelf en je omgeving verwerken
– Je kan op zoek gaan naar een leven waarin je je goed voelt.

We werken als volgt:

– Je meldt je aan.
– Je ontvangt een uitnodiging voor één of meerdere kennismakingsgesprekken.
Tijdens deze gesprekken proberen we een zo volledig mogelijk beeld te vormen van de vraag en leggen we uit hoe we kunnen helpen. We geven ook informatie over de vertrouwelijkheid van de gesprekken.
– We stellen je een begeleiding/behandeling voor bij één van onze diensten of verwijzen je door.
– Je ontvangt een afspraak voor de start van de begeleiding/behandeling.

Voor meer informatie omtrent seksueel grensoverschrijdend gedrag verwijzen we graag naar volgende websites: allesoverseks.be en stopitnow.be

Praktische Info

We werken op volgende locaties:

– Gent
– Sint-Amandsberg
– Sint-Niklaas
– Dendermonde
– Aalst
– Oudenaarde

Geef bij aanmelding je voorkeurlocatie mee.

Tijdstip gesprekken:

Intake is altijd overdag.
Begeleiding- en behandelingsgesprekken kunnen in beperkte mate ook ‘s avonds. Dit is verschillend naargelang de locatie.

Kostprijs:

De kostprijs van een gesprek varieert tussen 0 en 11 euro. Dit is afhankelijk van de behandelende dienst of van je statuut bij de mutualiteit.

Kaart amfora

Visie, missie en partnerschap

Visie en missie

Onze visie en missie kan je terug vinden in dit document.

Partners

CAW

Het Centrum Algemeen Welzijnswerk Oost-Vlaanderen helpt mensen met al hun vragen en problemen die te maken hebben met welzijn. Een moeilijke relatie, persoonlijke moeilijkheden, financiële, administratieve, juridische of materiële problemen. Problemen in je gezin, familie of je ruimere sociale omgeving … We bieden ook hulp aan slachtoffers en daders van geweld, misbruik en betrokkenen van verkeersongevallen en misdrijven.

CGG

De Centra Geestelijke Gezondheidszorg Adentro en Schelde Dender Waas biedt ambulante, gespecialiseerde, kwaliteitsvolle en toegankelijke hulp aan cliënten van elke leeftijdsgroep en versterkt hun omgeving en organisaties. Ambulant betekent dat cliënten op consultatie komen en niet worden opgenomen. Het CGG biedt preventie en hulpverlening op tweede lijn. Dit betekent dat we mensen en hun omgeving behandelen wanneer hulp van huisarts of de diensten maatschappelijk werk onvoldoende blijken. Alle medewerkers van CGG zijn gebonden door het beroepsgeheim en behandelen de verkregen informatie met respect voor de privacy.

Voluit

Voluit vzw is sinds 1 januari 2023 de fusie-organisatie van OBRA|BAKEN en Den Dries vzw.
Voluit is een vergunde zorgaanbieder van het VAPH (Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap) en biedt ondersteuning op maat en op vraag aan personen met een (vermoeden van) beperking en hun netwerk.
Voluit biedt alle ondersteuningsvormen aan mensen met een beperking: diverse woonvormen, dagcentrum, mobiele ateliers, job coaching, mobiel-ambulante woonbegeleiding. Er is ook een forensische werking, zowel intra-penitentiaire (Ontgrendeld) als voor mobiel-ambulante hulpverlening (Forthea). Sinds 2016 is deze forensische werking partner in Amfora voor de therapie aan cliënten met een verstandelijke beperking, ASS en/of NAH. Daarnaast biedt het team van Voluit ook expertisedeling en ondersteuning rond deze thema’s.

Partners

Contacteer ons

Contacteer ons via dit contactformulier.