CAW Limburg op de markt
CAW Limburg

CAW Limburg gaat naar de markt in Beringen, Genk en Tongeren

CAW Limburg trekt met de gezichten uit de regio naar de Limburgse markten. Op 2 oktober vind je een CAW-stand in Beringen, op 3 oktober in Genk en op 10 oktober in Tongeren. Tijdens de markten zet CAW Limburg in op bekendmaking bij het brede publiek en voert het gesprekken met lokale beleidsmakers.

CAW op de markt

Het CAW bestaat in 2024 exact 10 jaar, een verjaardag die de welzijnsorganisatie niet zomaar voorbij wil laten gaan. “Een verjaardag is een goede gelegenheid om in te zetten op ontmoeting,” vertelt Alain Bielen, algemeen directeur. “De markt is voor ons dé plek waar we verbinding kunnen maken met een divers publiek. En dat is ook nodig. We stellen immers vast dat er nog steeds mensen zijn die het CAW niet kennen. Daarom doen we op 2, 3 en 10 oktober de Limburgse markten aan.”

Een sterk welzijnsbeleid

Op 13 oktober trekken we naar de stembus voor de lokale en provinciale verkiezingen. De markt wordt voor CAW Limburg ook een moment om in een aangenaam kader in gesprek te gaan met beleidsmakers. Het CAW-memorandum en de lokale uitdagingen en ambities vormen daarbij het uitgangspunt van gesprek.

“We horen graag wat we kunnen doen om lokale besturen te helpen en te werken aan een sterker en socialer netwerk voor iedereen,” zegt Alain Bielen. “We geloven dat we samen een rechtvaardiger en inclusiever Limburg kunnen maken. We kijken ernaar uit om de burgemeesters, schepenen, gemeenteraadsleden en de kandidaten te ontmoeten. Een sterk welzijnsbeleid maken we samen.”

Koffie voor het goede doel

Het cliché wil dat hulpverleners koffie drinken. Alain Bielen: “Voor sommige collega’s klopt dat inderdaad, maar we drinken natuurlijk nooit zomaar koffie. Koffie is een middel om verbinding met mensen te maken. We wilden met dit cliché iets doen en daarom riepen we de hulp in van barista Stef Geers van Il Più piccolo barista. Wie wil weten hoe dat eruit ziet, is zeer welkom op 2, 3 en 10 oktober. De opbrengst van de koffieverkoop gaat naar een van de projecten van CAW Limburg.”

Over CAW Limburg

Het Centrum Algemeen Welzijnswerk Limburg is er voor iedereen met een welzijnsvraag, in het bijzonder voor de meest kwetsbare mensen in de samenleving. We luisteren naar hun vragen, wijzen de weg en gaan aan de slag met persoonlijke, emotionele, materiële en sociale vragen. In 2023 deden meer dan 13 000 mensen een beroep op onze hulpverlening. CAW maakt sterker.

www.caw.be/limburg