Studiedagen Eerste Hulp Bij Scheiding (EHBS) voor hulpverleners

Welke juridische impact heeft een scheiding op het ouderschap? Wat is de stand van zaken bij de familierechtbank Gent na 1 jaar “anders” werken in dossiers van (hoog)conflictueuze scheidingen? Wat is onze intersectorale visie op complexe scheidingen? Wat werkt en werkt niet?

Deze en ook andere vragen worden beantwoord tijdens de studiedagen ‘EHBS – Eerste Hulp Bij Scheiding’ op 12 november (Gent) en 26 november 2024 (Leuven).

Wat?

In de voormiddag worden een aantal juridische begrippen uitgelegd door Nele Desmet, juriste van tZitemzo. Kennis over het ouderlijk gezag kan jou als professional namelijk helpen om uit het conflict te blijven. Wat verandert er op het vlak van ouderlijk gezag door de scheiding en wat als ouders het oneens zijn over een beslissing over hun minderjarig kind? Wat is de positie van de nieuwe partner van een ouder? Heeft die recht op informatie? …
We nodigen ook een familie- en jeugdrechter bij de Rechtbank van Eerste Aanleg uit om hun visie op en werkwijze bij scheidingen uit te leggen.

In de namiddag stelt de Liesbet De Lepeleire van de Arteveldehogeschool het nieuwe spel “De Scheidingsvriendelijke stad” voor en sluit Marianne Mariën van de Interactieacademie de dag af met heel wat tips over hoe je als hulpverlener vanuit een systeemtheoretisch kader kan omgaan met complexe scheidingen.

Voor wie?

Voor hulpverleners die beroepsmatig met scheidingsituaties, al dan niet conflictueus, te maken krijgen.

Waar?

Kostprijs?

€30/deelnemer (inclusief broodjeslunch).

Meer info? Klik hier voor het programma.

Schrijf je nu in via deze link.

Organisatie?

Deze studiedag is een initiatief van CAW Oost-Vlaanderen, tZitemzo en dit in opdracht van de Stuurgroep HCS Oost-Vlaanderen en met de financiële steun van het IROJ Oost-Vlaanderen en IROJ Vlaams Brabant .